1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Най-старият обитател на Земята

Най-старият обитател на Земята

Снимка:

Джонатан е преживял двете световни войни и множество революции

Набръчкана кожа, катаракта на очите и трудности при преглъщането са много често срещани с напредването на възрастта. Джонатан обаче обитава този свят доста преди днешните пенсионери да бъдат родени, пише "Дейли Телеграф", цитиран от novanews.bg.

На 183 години тази костенурка се смята за най-старото живо същество на Земята. Роден най-късно през 1832 г. Джонатан е преживял двете световни войни и множество революции, надживял е всичките си човешки приятели.

Джонатан, който е от вида Тestudinidae cryptodira, е донесен през 1882 г. в британската територия Св. Елена, малък остров в Южния Атлантик. Тогава той вече е бил зряла костенурка, поради което специалисти преценили, че е поне на 50 г. Предполага се, че е докаран с кораб от Сейшелските острови.

Оттогава той живее в свой заграден с ограда кът в двора на резиденцията на британския губернатор, където посетители могат да наблюдават пестеливите му движения, когато се разхожда.

Кръстен е на Джонатан Холинс, най-старшият член на ветеринарния екип на острова, който храни любимеца си всяка неделя с голям наръч листа от салата.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.