1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Как да повишим своята конкурентоспособност в зърнопроизводството

Как да повишим своята конкурентоспособност в зърнопроизводството

Заготовката на семената за посев е важна стъпка

Отговор на този въпрос се съдържа в използването на техниката на CIMBRIA за следжътвена обработка на зърно и за заготовка на семената за посев. За бързо и ефективно предварително почистване на зърното непосредствено след жътвата се използват машини с производителност от 20 до 360 т/ч. Благодарение на техните конструктивни и технологични особености са избегнати всякакви фактори, които биха нарушили качеството и производителността на почистване.  При необходимост от сушене, зърносушилня от CIMBRIA е най-добрият помощник на производителя във всички аспекти на този процес с най-новата си сушилня със запазена марка ECO-MASTER® с капацитет  от 25 до 275 т/ч. За всяка поръчка се правят конкретни изчисления за оптимизиране и управление на термодинамичните процеси при използване на течно гориво или газ. Имат устройства за опазване на околната среда от запрашаване. С тази техника получаваме зърно с параметри за дълготрайно съхранение и за продажба с висока норма на печалба.

Заготовката на семена за посев за пшеница, ечемик и някои други култури е утвърдена практика да се извършва във фермерски условия.

Изхождайки от това, че всеки компромис в заготовката на семената за посев води до компрометиране на добива в съответна степен, предлагаме комплексно оборудване от CIMBRIA HEID за заготовка на семена с потенциал за максималнен добив. Линиите включват машини от най-висок ранг за различни видове пълноценно почистване, сортиране по диаметър, дължина, специфично тегло и по цвят. Обеззаразяването се провежда без механично въздействие върху семената с осигурена пълна протекция.

Крайният продукт са само семена, притежаващи целия потенциал за реализиране на максималния добив, за който са селекционирани и с осигурена протекция. Отсъствието на всяка операция със съответната машина от описания процес води до наличие на семена в крайния продукт без необходимите качества за постигане на максимален добив с отражение върху резултата от отглежданата култура.

Всичко това е гарантирано от машините на CIMBRIA – доказан световен експерт и производител на техника за следжътвена обработка на зърно и заготовка на семена.
Всеки производител може да направи сравнение със съществуващото оборудване с което заготвя своите семена и това което предлагаме като класическа схема с най-доброто оборудване от CIMBRIA HEID и да прецени как да постъпи.

За каквито и да са въпроси свързани с техниката и технологиите за  следжътвената обработка на зърно, семена и всички подобни продукти представителството на CIMBRIA HEID за България в лицето на АЛМОНД е на разположение и всеки, който желае и има интерес към съвременните технологии и техника за обработка на зърно и семена може да се свърже с фирма АЛМОНД за да получи всичко, което му е необходимо на възможно най-високо ниво.
fbf6c53499634f2a0b1cb6e6824ff3093176dfee1f757f504apimgpsh_fullsize_distr_728

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.