1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Във Франция се подготвят онлайн курсове по агроекология

Във Франция се подготвят онлайн курсове по агроекология

Страната иска да се превърне в световен лидер в тази област

Първите онлайн курсове по агроекология са френски и ще стартират през септември. Страната иска да се превърне в световен лидер в тази област.

За тази цел е създаден консорциум от два изследователски института и шест образователни организации, които представиха своя проект по време на селскостопанското изложение в Париж. Агроекологията съчетава екологичните и икономически основи на земеделското производство. Целта е да се произвежда същото количество продукция с по-малко ресурси (по-малко пестициди, енергия и вода), за да се посрещнат предизвикателствата за опазване на околната среда и осигуряването на прехраната на населението.

Днес има две водещи страни в агроекологията: това са Франция и Бразилия. Курсовете са отворени за всички - земеделски стопани, научни работници, студенти, потребители, и са безплатни и достъпни. Модулите са на френски и на английски език и ще бъдат на разположение през септември.

Курсът ще предложи четири основни раздела: поява на агроекологията; различни подходи; приложение и раздел за споделяне на опит и добри практики.

Консорциумът ще разшири проблематиката с ветеринарните науки, въведение в науките за лозата и виното, здравето на животните и биологичното земеделие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.