1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Нов фунгицид за борба с брашнестите мани в лозята и зеленчуковите култури

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Нов фунгицид за борба с брашнестите мани в лозята и зеленчуковите култури

И още: На какво се основава успехът на Хасан Чърак, който е зърнопроизводител и животновъд

25 години успех в агробизнеса отпразнува една от най-авторитетните дами в бранша Тодорка Кръстева, която събра на тържество в Правец приятели и партньори.

Маневрени, икономични и ефективни машини - това е мечтата на всички собственици на животновъдни обекти у нас. Защото модерната нова техника е незаменим помощник в ежедневното обслужване на стопанствата - пести усилия, време и средства.

Всяка една култура, за да даде добри добиви, трябва да ѝ се осигури правилна технология на отглеждане. Един от важните компоненти е торенето. Кои са иновациите при торовете – това беше фокусът на семинари в Добрич Трявна.

За увеличаването на млеконадоя и за поддържането на стабилен здравен статус на животните от ключово значение е качеството на фуража. Селекционните центрове по света работят в посока създаване на хибриди царевица за питателна и здравословна храна за животните.

Едно от най-големите предизвикателства в растителната защита е е борбата с брашнестите мани в лозята и зеленчуковите култури. Дали разнообразието от пестициди предлага на земеделските производители сигурно решение на този проблем?

Ще ви срещнем с Хасан Чърак, който е зърнопроизводител и животновъд. Започнал дейността си от нулата, днес стопанството му е успешно и рентабилно. Една от причините за това е високопроизводителната техника, с която е оборудвал агропарка си.

В следаващото предаване очаквайте репортажи от специализираните селскостопански изложения в Пловдив и Стара Загора. 

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 28.02.-07.03.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.