1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Стартира пролетното изложение БАТА АГРО в Стара Загора

Стартира пролетното изложение БАТА АГРО в Стара Загора

Около 100 фирми ще представят продукти и услуги на повече от 23 хил. кв. метра изложбени площи

От днес  до 7 март на летището в Стара Загора ще се проведе първото пролетно издание на най-голямото и авторитетно изложение в агросектора БАТА АГРО, организирано от Българската асоциация на търговците на агротехника. Откриването ще бъде днес, 4 март от 13:00 часа в присъствието на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, след което тя ще отговаря на журналистически въпроси и ще участва в официалната обиколка на изложението.

Около 100 фирми ще представят продукти и услуги на повече от 23 хил. кв. метра изложбени площи. Организаторите отчитат силен интерес от чуждестранни фирми изложители, както и от фермери от съседни страни, които също ще посетят изложението.

Уникално за България ще бъде специално изградено съоръжение с покрита площ от 4 000 кв. м, в което ще бъдат разположени щандове на фирми. Там ще се намира и пресцентърът, където ще се провеждат пресконференции и семинари. Също така в закритата площ ще има експозиция на най-новите продукти, представени от членовете на БАТА АГРО на площ от почти 1000 кв. м.

Посетителите ще имат възможността да видят най-модерната и иновативна техника на световни брандове, представлявани от членовете на Асоциацията БАТА АГРО.

Акцент в съпътстващата програма ще бъде информационен семинар на тема: "Възможности за финансиране на инвестиции по ПРСР 2014-2020 и новости при директните плащания", който ще се проведе на 04.03.2015 г. от 14:30 ч. В него ще участват експерти от Българската асоциация на консултантите по европейски програми и експерти от Министерството на земеделието и храните. Семинарът ще протече под формата на диалог между експертите, като ще бъдат обсъдени въпроси, актуални към момента на стартиране на ПРСР 2014-2020.

Категоричното мнение на бранша е, че БАТА АГРО има съществена роля в посока подобряване на бизнес и инвестиционния климат и подпомагане развитието на стопанствата чрез доставката на най-съвременни машини, технологии и оборудване за печелившо земеделие.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.