1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Първото пролетно изложение БАТА АГРО 2015 отвори врати

Първото пролетно изложение БАТА АГРО 2015 отвори врати

100 фирми представят продукти и услуги на повече от 23 хил. кв. метра

Първото пролетно издание на най-голямото и авторитетно изложение в агросектора у нас - БАТА АГРО официално беше открито днес. То се организира от Българската асоциация на търговците на агротехника и по традиция се провежда на летището в Стара Загора.

За нас, пролетното издание е логичното следствие от усилията, които вложихме като Асоциация, за създаване и утвърждаване на форума, каза в приветственото си слово Веселин Генев, председател на УС на БАТА АГРО. „Не веднъж сме изтъквали убеждението си, че БАТА АГРО е не просто търговско изложение, а платформа за диалог между всички ангажирани в агросектора. Диалог между тези, които вярваме, че производството на висококачествена селскостопанска продукция, устойчивото управление на природните ресурси и развитието на селските райони са приоритет за България. Откриваме БАТА АГРО едновременно със стартирането на новата Програма за развитие на селските райони 2014-2020. Очакваме недостатъците на предходните години да бъдат преодолени, да бъдат отразени стремежите на българските фермери за просперитет и съживяването на българските села.  Надяваме се да разпознаем далновидната, приоритетна политика на българското правителство и насочване на ресурсите, към важните за страната ни сектори, тези които дават индикации за стабилност и успешно развитие.“ 

Сред официалните гости на изложението бяха, кметът на Стара Загора - Живко Тодоров и земеделският министър Десислава Танева. Тя пожела успешно първо пролетно издание на БАТА АГРО. "Радвам се че откривам пролетното изложение точно днес - 4 март, когато стартира кампанията за директните плащания с бюджет 1,5 млрд. лева по 35 нови схеми", каза земеделският министър.

В първото издание на БАТА АГРО 2015 над 100 фирми представят продукти и услуги на повече от 23 хил. кв. метра изложбени площи. Уникално за България е специалното изградено съоръжение с покрита площ от 4 000 кв. м, в което са разположени щандове на фирми, както и пресцентърът, където ще се провеждат пресконференции и семинари. Също така в закритата площ има експозиция на най-новите продукти, представени от членовете на БАТА АГРО на площ от почти 1000 кв. м.

Засилен интерес отчитат организаторите от страна на чуждестранни фирми- изложителки, както и на фермери от съседни страни, които също са на изложението.

Посетителите имат възможността да видят най-модерната и иновативна техника на световни брандове, представлявани от членовете на Асоциацията БАТА АГРО.

Акцентът в съпътстващата програма е информационен семинар на тема: "Възможности за финансиране на инвестиции по ПРСР 2014-2020 и новости при директните плащания". В него ще участват експерти от Българската асоциация на консултантите по европейски програми и експерти от Министерството на земеделието и храните. Семинарът ще протече под формата на диалог между експертите, като ще бъдат обсъдени въпроси, актуални към момента на стартиране на ПРСР 2014-2020.

Категоричното мнение на бранша е, че БАТА АГРО има съществена роля в посока подобряване на бизнес и инвестиционния климат и подпомагане развитието на стопанствата чрез доставката на най-съвременни машини, технологии и оборудване за печелившо земеделие.

Пролетното издание на БАТА АГРО ще продължи до 7 март.

Автор: Валери Станев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.