1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Семинар за финансиране по ПРСР в Стара Загора

Семинар за финансиране по ПРСР в Стара Загора

Над 400 души искаха да чуят новите възможности за финансиране по програмния период

Възможностите за финансиране на инвестиции по Програмата за развитие на селските райони и новости при директните плащания  бе темата на семинар, който се проведе в рамките на откритото днес изложение БАТА-АГРО 2015. В семинара участваха министърът на земеделието Десислава Танева,  експерти от министерството и от Българската асоциация на консултантите по европейски програми.

Над 400 души искаха да чуят новите възможности за финансиране по програмен период 2015-2020 година. Конкретните отговори бяха по стартирането на мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“. Министър Десислава Танева съобщи, че наредбата по нея ще бъде публикувана до средата на март. Междувременно ще се проведе комитет по наблюдение относно тази мярка.  Засега приемът по мярката е на риск от държавния бюджет, допълни земеделският министър. Планираният бюджет по нея е 150 млн. евро.

Условията за кандидатстване ще са напълно прозрачни. Необходимо е кандидатът да е реален земеделски производител.  Важно е също да се знае, че допустимите разходи не включват тези за преработка на земеделската продукция. Министър Танева обеща, че в най-кратки срокове ще се подобри софтуерът на областните дирекции „Земеделие“, с цел улесняване на кампанията по кандидатстване за новия програмен период. Преди старта на кампанията всеки земеделски производител трябва да провери в сайта на министерството конкретните изисквания, на които трябва да отговаря.

Автор: Велизара Цонева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.