1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. В първата седмица на април засилени проверки на инспектори на ИАРА

В първата седмица на април засилени проверки на инспектори на ИАРА

На язовир Тича са открити 7 хрилни мрежи с обща дължина 330 метра

В първата седмица на април инспекторите от отдел “Рибарство и контрол” на ИАРА Шумен извършиха няколко проверки – основно нощем на язовир Тича:

  • По подаден сигнал на на тел.112 – в района на с. Ловец, където е открита мрежа с обща дължина 80 м., поставена от неизвестен нарушител. Уловената - каракуда е върната обратно във водата.
  • При повторна проверка няколко дни по-късно по суша и вода в тъмната част на денонощието на язовир Тича са открити 7 хрилни мрежи с обща дължина 330 м., поставени в работно положение от неизвестни нарушители. Освободената от мрежите риба – червеноперка, каракуда и платика е върната обратно във водата.

В първите дни на месеца зачестиха и проверките на отдел “Рибарство и контрол” Сливен:

  • Извършена е проверка на водоемите на територията на община Нова Загора – съставени са 7 акта за установяване на административно нарушения. 
  • При подаден сигнал от любители риболовци служителите от отдела извършиха проверка на района на баластриера “Мечкарска дупка”, гр. Сливен са извадени от водата хрилни мрежи тип “сетка” с обща дължина 80 м. Уловената риба от вида сребриста каракуда е освободена и върната във водата.


След извършена съвместна проверка между РК Кърджали и служители от полицията в участък Черноочене, РУП Кърджали и РК Кърджали до село Петелово, общ.Черноочене е заловен нарушител, който превозва риба без необходимите документи. Иззети са 122.200 кг. риба, които впоследствие са дарени на Манастир “Св. Йоан Предтеча”, Кърджали и на Джамията в с. Велишане.
На нарушителя са отнети и надуваемата лодка с 630 м. хрилни мрежи.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.