1. Начало
  2. Новини
  3. Пчеларство
  4. Утре изтича срокът за прием на заявления по Схемата за компенсиране на щети по загинали селскостопански животни и унищожени пчелни кошери

Утре изтича срокът за прием на заявления по Схемата за компенсиране на щети по загинали селскостопански животни и унищожени пчелни кошери

Компенсациите се определят на база средни пазарни цени в зависимост от категорията и вида на животните

Утре, 9 април изтича срокът за прием на заявления за държавна помощ по Схемата за компенсиране на материални щети по загинали селскостопански животни и унищожени пчелни кошери в резултат на природни бедствия, настъпили през 2014 г., съобщават от ДФЗ.

Компенсациите ще бъдат предоставяни на малки и средни предприятия, както и физически лица, които са регистрирани като земеделски стопани. Природните бедствия, за които ще се получава подпомагане са свлачища и наводнения,  земетресения, горски пожари, ураганни ветрове, както и за др. събития възникнали по естествен път. 

Компенсациите се определят на база средни пазарни цени в зависимост от категорията и вида на животните за съответната календарна година. Кандидатите следва да притежават констативен протокол за нанесените щети от областните дирекции по земеделие към Министерство на земеделието и храните.

Заявления за подпомагане се приемат в областните дирекции на Държавен фонд „Земеделие“, по постоянен адрес или по седалище на кандидата.

Повече информация за помощта, както и указанията за кандидатстване вижте ТУК...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.