1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Цветан Димитров: Няма да има удължаване на срока за подаване на документи за директни плащания

Цветан Димитров: Няма да има удължаване на срока за подаване на документи за директни плащания

Снимка:

Около 200 фермери присъстваха на заключителен семинар по директните плащания в Стара Загора

Няма да има удължаване на срока за подаване на документите за директни плащания, каза в Стара Загора заместник-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров. Той участва в заключителния семинар за директните плащания, част от информационната кампания на Министерството на земеделието и храните по схемите за директните  плащания за 2015 г. До 20 дни ще бъде отворена мярката “Млад фермер“ с индикативен бюджет 35 млн. евро.

Около 200 фермери присъстваха на последния разяснителен семинар за директните плащания, който се проведе в Стара Загора. Заместник- министърът на земеделието Цветан Димитров обяви за символичен фактът, че началото на информационната кампания започна в Стара Загора и сега приключва също тук. Според него българските фермери вече са се научили да се справят с документацията и сроковете относно директните плащания и не е необходимо срокът за подаването й да бъде удължен. Така ще се забави изплащането на помощите чак до декември, вместо то да приключи до октомври. От Министерството смятат, че заради 100 закъснели фермери, не биват да страдат 100 хиляди.

На семинара Цветан Димитров подчерта, че добро земеделие и животновъдство се прави чрез добро гледане, добро хранене и добра селекция на животните.

Автор: Велизара Цонева

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.