1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Британски фирми ще подобряват имиджа на България

Британски фирми ще подобряват имиджа на България

През февруари преките чуждестранни инвестиции в България възлизат на 53,9 млн. евро

Работещите в България британски компании имат готовност да работят за подобряването на имиджа на страната ни във Великобритания, пише monitor.bg. Това е станало ясно вчера по време на среща на ръководството на Агенцията за насърчаване на малките и средни предприятия  със заместник-посланика на Обединеното кралство у нас Майкъл Дейвидсън. 

С подобряването на имиджа на България ще бъдат привлечени повече британски инвестиции в страната и ще се увеличи експортът към Великобритания, заяви генералният директор на Британско-българската бизнес асоциация д-р Барбара Пейдж-Робъртс. По думите й малките и средни фирми на Острова или не знаят нищо за България, или имат лошо отношение.

През февруари преките чуждестранни инвестиции в България възлизат на 53,9 млн. евро, или с 40,8 млн. евро по-малко в сравнение със същия месец година по-рано, сочат предварителните данни на Българска народна банка (БНБ).

През януари-февруари 2015 г. най-големите преки инвестиции у нас са от Холандия – 46,6 млн. евро, Вели­кобритания – 15 млн. евро, и Белгия – 8,8 млн. евро. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.