1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Училищното състезание „Герои на бъдещето“ удължава срока за участие

Училищното състезание „Герои на бъдещето“ удължава срока за участие

Стартът на научното състезание в България беше даден през януари 2015 г.

По молба на училища в бедстващите райони в Смолянска област, организаторите на научното състезание „Герои на бъдещето“ удължават срока за участие и гласуване. Така новите дати са:

  • Краен срок за изпращане на проектите - 15 май 2015
  • Публичен вот - 18 май -1 юни 2015
  • Обявяване на резултатите - 15 юни 2015

Задачата на училищните отбори в състезанието „Герои на бъдещето“ е да идентифицират проблем в околната среда, след което с помощта на своя учител – ръководител на отбора, да анализират и намерят научно решение, което реално да се приложи. За да завършат задачата, младежите трябва да приложат както теоретични познания и научен интерес, така и своята креативност и въображение. Най-добрите идеи могат да бъдат добър пример и вдъхновение за всички хора в посока промяна и използване на устойчиви решения. Отборите биха могли да участват в състезанието, като изпратят презентации или видеофилми, които представят тяхното устойчиво решение, на www.chemgeneration.com . Участниците ще бъдат оценявани от професионално жури, а най-добрите отбори ще получат интересни награди.

Стартът на научното състезание „Герои на бъдещето“ в България беше даден през януари 2015 г. Целта на надпреварата е да сближи младежите от основните и средните училища с науката и да привлече тяхното внимание към ролята, която тя играе в нашето ежедневие, както и в устойчивото развитие на нашето бъдеще.

Конкурсът е част от инициативита Chemgeneration на BASF в партньорство с Министерство на образованието и науката, Българска академия на науките, СУ Св. Климент Охридски, ХТМУ, Съюз на химиците в България, Съюз на учените в България, Национална мрежа за децата, Джуниър Ачийвмънт България, Българска Национална Телевизия, Българско Национално Радио и Българска телеграфна агенция, чиято основна цел е да стимулира интереса на младите хора към природните науки, в частност към химията.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.