1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. "Първа копка" за Младежки интерпретационен еколагер – с. Очин дол

"Първа копка" за Младежки интерпретационен еколагер – с. Очин дол

Лагерът ще предлага примерни програми за 2 и 5 дневни посещения

Дирекция на Природен парк „Врачански Балкан” към Изпълнителна агенция по горите организира церемония „Първа копка”  -  реконструкция на Младежки интерпретационен еколагер – с. Очин дол, който е част от изпълнението на проект „Изпълнение на дейности за устройство и управление на ПП „Врачански Балкан”, по Оперативна програма Околна среда 2007-2013 г.,  Приоритетна ос 3: Опазване и възстановяване на биологичното разнообразие,

 Церемонията ще се състои на 29 април 2015 година в с. Очин дол.

 Младежкият еколагер ще бъде разположен в училищната сграда на с. Очин дол. В рамките на реконструкцията е включено реновирането на сградата и изграждането на спални помещения за 32 човека, кухненско помещение, зала за занимания, вътрешни бани и тоалетни.

Младежки интерпретационен лагер ще има за цел да служи за база за провеждането на разнообразни образователни инициативи (зелени училища, открити уроци, лагери и др.) с младежи и ученици на територията на ПП „Врачански Балкан”.  

Лагерът ще предлага примерни програми за 2 и 5 дневни посещения с включени образователни и игри и занимания за различни възрасти.

Районът на с. Очин дол е богат на  природни, културни и исторически забележителности. Тук може да се посетят исторически комплекс Дядо Йоцо гледа, екопътека Горски свят,  останки от  Ранно християнски храм от VІ век, хижа „Пършевица,  „Черепишки манастир”,  защитена местност Лакатнишките скали.

С. Очин дол  се намира на 45 км  от гр. Враца и на 70 км от гр. София. В близост до селото минава главен път и ж.п линия, което го прави лесно достъпно от различни краища на страната.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.