1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Уикенд на дарителската кампания на БХБ „1 килограм доброта“

Уикенд на дарителската кампания на БХБ „1 килограм доброта“

Снимка:

Всеки желаещ да се включи, може да дари дълготрайни пакетирани хранителни продукти

На 30 и 31 май ще се състои третото издание на инициативата на Българска хранителна банка „1 килограм доброта“, благодарение на която през миналата година бяха нахранени хиляди нуждаещи се българи – хора в неравностойно положение, сираци, самотни майки, пострадали от природни бедствия и др. Всеки желаещ да се включи, може да дари дълготрайни пакетирани хранителни продукти в магазините на традиционните партньори на кампанията в София и Варна този уикенд.

„Най-голямото удовлетворение за нас ще бъде да надминем резултатите от предишните две кампании и помощта да достигне до повече нуждаещи се“ – каза Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ. В двете предишни издания на „1 килограм доброта“ през 2014 г. бяха събрани над 15 тона храни. „Дарителската инициатива вече е традиционна за България, за което благодарим на нашите дарители, доброволци и партньори“ – допълват от хранителната банка.

Специално за подкрепа при организирането и провеждането на дарителската акция в България на доброволчески стаж са пристигнали 9 студенти от американския Rice University в Хюстън, щата Тексас. Те ще работят заедно с многобройните доброволци на Българската хранителна банка – редовни, корпоративни, участвали в първите две издания на кампанията, организирани групи на спортни клубове, училища и др.

В последните дни на месец май дарителски кампании с каузата за борба с глада и подпомагане на хора в нужда се провеждат в редица европейски страни. Дейностите са глобално обвързани, тъй като Българската хранителна банка е член на Европейската асоциация на хранителните банки.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.