1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Стартира дарителската кампания на БХБ „1 килограм доброта“

Стартира дарителската кампания на БХБ „1 килограм доброта“

Всеки желаещ да се включи, може да дари дълготрайни пакетирани хранителни продукти

От днес, 30 май стартира третото издание на инициативата на Българска хранителна банка „1 килограм доброта“, благодарение на която през миналата година бяха нахранени хиляди нуждаещи се българи – хора в неравностойно положение, сираци, самотни майки, пострадали от природни бедствия и др. Всеки желаещ да се включи, може да дари дълготрайни пакетирани хранителни продукти в магазините на традиционните партньори на кампанията в София и Варна този уикенд. Инициативата ще продължи до 31 май 2015 г.

„Най-голямото удовлетворение за нас ще бъде да надминем резултатите от предишните две кампании и помощта да достигне до повече нуждаещи се“ – каза Цанка Миланова, изпълнителен директор на БХБ. В двете предишни издания на „1 килограм доброта“ през 2014 г. бяха събрани над 15 тона храни. „Дарителската инициатива вече е традиционна за България, за което благодарим на нашите дарители, доброволци и партньори“ – допълват от хранителната банка.

Специално за подкрепа при организирането и провеждането на дарителската акция в България на доброволчески стаж са пристигнали 9 студенти от американския Rice University в Хюстън, щата Тексас. Те ще работят заедно с многобройните доброволци на Българската хранителна банка – редовни, корпоративни, участвали в първите две издания на кампанията, организирани групи на спортни клубове, училища и др.

В последните дни на месец май дарителски кампании с каузата за борба с глада и подпомагане на хора в нужда се провеждат в редица европейски страни. Дейностите са глобално обвързани, тъй като Българската хранителна банка е член на Европейската асоциация на хранителните банки.

През 2014 г. БХБ е събрала над 265 тона храни, с които са подпомогнати над 22 500 гладуващи деца, възрастни, социално слаби семейства, хора с увреждания, самотни майки, пострадали от наводненията и др.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.