1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Рентабилно ли е месодайното говедовъдство

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Рентабилно ли е месодайното говедовъдство

И още: Как да избегнете закупуването на нелегални продукти за растителна защита в малки опаковки

Най-новите постижения в селекцията на рапица дават възможност да получите 400, 500 и дори 600 кг/дка. Използването на хибриди с устойчивост на болести и на разпукване на шушулката ще увеличат доходността ви от рапичното производство. На семинар в Карнобат специалисти и земеделски производители споделиха успешен опит в отглеждането на маслодайната култура. 

Ще стане ли земеделието територия на младите хора у нас? През месец юни се очаква да бъде отворен приемът на заявления по подмярка 6.1 „Стартова помощ за млади земеделски производители.“ Какви са основните изисквания към кандидатите? 

Неизменна част от производството на вас, хоби фермери, е използването на ПРЗ в малки опаковки. Но питали ли сте се, когато купувате продукт дали той е оригинален и дали е пропакован от фирма, която има право на това. Това са все въпроси, които са от компетенцията на контролните органи. Вършат ли си те съвестно работата, за да защитят вашите интереси и интересите на държавата? 

Ще ви срещнем с Иван Чонлов – зърнопроизводител, животновъд, производител на етеричномаслени култури. Как съчетава тези дейности и постига ли успех? Отговорът на този въпрос ни отвежда към пловдивското село Климент.

След отпадането на млечните квоти и сривът на цената на млякото много фермери са на кръстопът дали да продължат производството си или да сменят направлението. Какви са предимствата на месодайното говедовъдство - Диана Александрова потърси отговорите от животновъда Геро Мавров.  

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.