1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Конференция за трансформация на земеделието, в контекста на глобалните климатични промени

Конференция за трансформация на земеделието, в контекста на глобалните климатични промени

Форумът е организиран от Министерството на земеделието и храните и Световната банка

На 04.06.2015 година, председателят на парламентарната комисия по земеделие и храни г-н Румен Христов ще участва в Конференция: „Трансформиране на сектор Земеделие и развитие на селските райони в България". Форумът е организиран от Министерството на земеделието и Световната банка.

Конференцията цели да постави началото на дискусия за настоящите предизвикателства и дългосрочната визия и цели на Българското земеделие и развитието на селските райони в светлината на средносрочните и дългосрочни глобални и Европейски тенденции.

Събитието ще започне в 10:30 часа, в  София Хотел Балкан, и ще бъде открито от министъра на земеделието и храните Десислава Танева и от Томи Томпсън, мениджър на Световната банка за България.

Две ще бъдат основните теми за дискусия:

Сектор „Земеделие и развитие на селските райони" в България през 2030 и  Повишаване на издръжливостта на земеделските производители в контекста на климатичните промени.
Председателят на парламентарната комисия по земеделието и храните г-н Румен Христов ще представи темата „Влиянието на климатичните промени върху българското земеделие и уязвимост на икономиката в селските райони".

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.