1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Фермерът Пламен Генчев беше домакин на открит ден от поредицата Агро Арена в община Сливо поле

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Фермерът Пламен Генчев беше домакин на открит ден от поредицата Агро Арена в община Сливо поле

И още: Какви резултати от слънчогледа очаква кооперацията в село Крушовица

Премиера на нова серия високоскоростни английски трактори се състоя край Прага. Конструирането на иновативните машини е базирано на над 25 години опит и експертни познания в проектирането, разработката и производството на най-функционалния и удобен трактор в света.

Опазване на слънчогледа от плевели и подхранване на културата - това са задължителните мероприятия, ако искаме да отчетем високи резултати в края на стопанската година. Нека видим как се справя в това отношение земеделската кооперация в плевенското село Крушовица.

Модернизацията на животновъдството е една от актуалните теми в селскостопанския сектор. Със старта на новата ПРСР се даде зелена светлина на предприемчивите стопани, които искат да работят по европейски модел. Доколко важна тук е модерната техника и в какво инвестират нашите фермери?  

Земеделският производител Пламен Генчев, който обработва 23 хил. дка земя в землището на община Сливо поле, беше домакин на открит ден от поредицата Агро Арена. Високо ниво на растителна защита на посевите си той демонстрира пред свои колеги от Северна България.

Високодобивни сортове хлебна пшеница и високомаслени хибриди рапица разгледаха земеделски производители на полски ден, организиран от кооперацията в село Чукарка. На каква генетика може да разчитате и в добри, и в рискови години?

Платформата Добив Плюс Експо традиционно събира голям брой земеделски производители, желаещи да се запознаят на полето с най-новите растителнозащитни технологии. Ето какво видяха гостите в землището на село Овча Могила.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 27.06.-04.07.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.