1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. АЗПБ ще се включи в протеста срещу въвеждане на нивомери на резервоарите с гориво

АЗПБ ще се включи в протеста срещу въвеждане на нивомери на резервоарите с гориво

Съдове до 10 тона да не подлежат на регистрация в НАП

Асоциация на земеделските производители в България връща предложението си от януари тази година по повод промените в чл.118 на ЗДДС и измененията на наредба Н-18, отправено към Министерство на Финансите. АЗПБ припомня предложението си в частта: Въвеждане на регистрация в НАП за всички обекти и съдове.

А именно те да са както следва:

– съдове до 10 тона /до 10 тона невкопани системи/ да не подлежат на регистрация в НАП, за тях да остане до сега действащия режим на контрол;

– съдове с вместимост между 10 и 20 тона да подлежат на регистрационен режим;

– съдове с вместимост над 20 тона, както и всички ведомствени бензиностанции, да подлежат на оборудване с нивомерна и електронна система.

В частта превоз на горива, да се извършва при спазване на ADR конвенция и Наредба за превоз на опасни товари.

АЗПБ не одобрява несъобразяването на МФ към горепосочените предложения, целящи съхранение и оцеляване на „малкия“ производител. Борба с лобистки кръгове, облагодетелстващи единствено големи бензиностанции и фирми за производство и продажба на нивомери.

Асоциацията на земеделските производители в България ще се включи във всички законосъобразни инициативи и прояви на мирен протест, организирани от браншовите организации в Република България и апелира за адекватна реакция на МФ относно казуса.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.