1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. МОСВ и Френското посолство организират семинар

МОСВ и Френското посолство организират семинар

Семинарът се провежда в контекста на подготовката на 21-ата Сесия на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата

МОСВ и Посолството на Франция в България организират семинар „Устойчиво управление на общинските отпадъци: добри практики от България и Франция“, който ще открият министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и посланикът на Франция у нас Ксавие Лапер дьо Кабан. Форумът ще се проведе на 9 юли от 9:00 ч. в сградата на Френския институт в столицата.

Поставените от ЕС цели в управлението на отпадъците са високи и тяхното постигане е предизвикателство. Затова е необходимо взаимодействието на различни заинтересовани страни на национално ниво, както и сътрудничество между държавите членки. Целта на семинара е да разшири  българо-френското сътрудничество в областта на околната среда и да се покажат усилията на двете страни за по-добро управление и оползотворяване на отпадъците за целите на устойчивия растеж, да се споделят опита и добрите практики.

Семинарът се провежда в контекста на подготовката на 21-ата Сесия на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата, на който Франция ще бъде домакин от 30 ноември до 11 декември 2015 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.