1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Повече бизнес възможности на изложенията за хранителната индустрия през 2015 година

Повече бизнес възможности на изложенията за хранителната индустрия през 2015 година

МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК ви очакват от 11 до 14 ноември

Тази година от 11 до 14 ноември Интер Експо Център ще бъде отново домакин на най-големите изложби в хранително-вкусовата промишленост у нас. Ежегодно нараства интересът от традиционни и нови компании за участие в международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО и ИНТЕРФУД & ДРИНК. В момента изложбените площи активно се запълват, което е предпоставка, че водещите в България и в Югоизточна Европа изложения ще дадат по-големи перспективи за бизнес контакти. 

Браншовите организации във всеки от секторите подготвят редица събития, които ще дадат актуална информация за тенденциите в развитието на отделните сектори. И тази година се предвиждат интересни конференции, демонстрации и инициативи, които ще привлекат повече посетители. Част от акцентите на изложенията ще бъдат Конкурс „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти и/или адитиви и Конкурс на потребителя.

Колективните щандове са успешен вариант за представяне на все повече български и чуждестранни компании. Такава форма през последните години предпочитат фирмите от редица браншове – месопреработватели, млекопреработватели, преработватели на плодове и зеленчуци, винопроизводители, биопроизводители. Италиански и унгарски компании също планират колективно представяне тази година. 

За шеста година на специализирана БИО ЗОНА посетителите ще опознаят качествата на храни, напитки и други продукти от биологичното земеделие и производство. Водещи тенденции в здравословното хранене, диетичните храни и напитки, и фитнес културата ще бъдат акцент на Зона Диета & Фитнес.

Всяка година изложбите са платформа, която обединява почти всички браншове в индустрията – хлебопроизводители, млекопреработватели, месопроизводители и месопреработватели, винопроизводители и други. Посетителите могат да открият пълната палитра от храни, напитки, хранителни добавки, суровини, консумативи, модерни методи за опаковане и етикетиране, технологии за производство и преработка. 

През миналата година 16 472 посетители се срещнаха с 374 изложители, представящи продуктите на 348 фирми. 111 от участниците направиха своя дебют на международните специализирани изложения. Бяха представени 82 чуждестранни компании от Гърция, Италия, Словакия, Полша, Унгария, Испания, Румъния и Молдова.

Петте изложби в хранително-вкусовата промишленост се провеждат паралелно с изложението за хотелско, ресторантско и кетъринг оборудване  СИХРЕ. По време на 15-ото му издание Интер Експо Център ще бъде домакин на националните квалификации за най-престижното състезание за професионални готвачи в света Bocuse d’Or, в рамките на което ще се излъчи българският представител на престижния конкурс в Европа. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.