1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: Последни новости при техниката за почвообработка, сеитба, растителна защита и торене

Гледайте в АГРОФОРУМ: Последни новости при техниката за почвообработка, сеитба, растителна защита и торене

И още: Подходяща ли е турската селекция при слънчогледа за условията в България

Жътвата на есенниците приключи, време е за равносметка и за подготовка за новата стопанска година. Какви машини ще са ви нужни – това ще ви покажем днес в предаването. И ако не сте чували за гел формулациите при торовете, време е да научите кои са техните предимства. Също така, ще стане въпрос за един много горещ ден, на който беше и нашият екип. Ако на 29 юли беше регистрирана най-високата температура у нас, то във великотърновското село Поликраище тя със сигурност е била с няколко градуса отгоре. Причината - доброто настроение, приятните емоции и техническите иновации, които съпътстваха първия Агро Парад, организиран в България.

Специалистите са категорични, че подхранването на културите е трамплин за висок добив. Дори и да сте избрали подходящите семена за стопанството си или да сте направили необходимите инвестиции в ПРЗ, каузата ще бъде обречена на провал, ако не сте помислили за торовете. Предлагаме ви най-актуалните тенденции в подхранването на културите.  

Платформата Портфолио Фарм събра фермери край село Якимово и гр. Кнежа на демо опити с царевица и слънчоглед, при селекцията на които са използвани модерни методи. Те позволяват хибридите царевица да са толерантни на засушавания, а хибридите слънчоглед – на болести.

Добра ли е годината за пролетниците и как се развиват турски хибриди царевица и слънчоглед, подходящи ли са за нашите полета? Отиваме в землището на село Овчарово, където се изпитва перспективна генетика, преди да навлезе масово в стопанствата на производителите.

След усилената жътва освен за море и почивка е време да планираме с каква техника ще извършим есенната кампания. Край плевенското село Вълчитрън за седма поредна година бяха представени последните новости при техниката за почвообработка, сеитба, растителна защита и торене. 

Полски ден, представящ високодобивна селекция при слънчогледа, се проведе край село Оризово, с домакин Гено Димитров. Хибридите при маслодайната култура, които са френска селекция, са част от програма за устойчив контрол на плевелния паразит синя китка, което прави отглеждането на хибридите безпроблемно и с по-малко разходи. 

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 08.08.-15.08.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.