1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Вредни вещества са открити в селскостопанското производство на Русия

Вредни вещества са открити в селскостопанското производство на Русия

В един от млечните образци е изолиран и антибиотика тетрациклин

В 100 % от изследвана продукция на националното  селскостопанско производство на Русия са открити вредни вещества. Изследването е проведено от Всерусийския държавен център по качество и стандартизация на лекарствените средства и фураижте.

 В хода на изследването са взети 15 образци  на мляко, млечни продукции,свине,птици и един образец на унгарски говеда. Резултатите показват, че във всички образци на руското производство има вредни вещества, а в унгарските говеда такива не са намерени. Например в четири образци на мляко не е открит антибиотика хлорамфеликон, който  се използва в медицината при дезинтерии, пневмония и други инфекциозни заболявания. Той е противопоказен за  грипни заболявания,псориазис и екземи. Предизвиква раздразнение и сълзене в областта на устата и кожен сърбеж. При по-продължителна употреба този род поражения са сериозни. В един от млечните образци е изолиран и антибиотика тетрациклин. В медицината той е с противопоказания за бременни, деца до 8 години, а също и при хора с язва и бъбречна  недостаточност. Проявите са снижаване на апетита, разстройство,гастрит, язви на дванайсетопръстника, главозамайване и други.


Във всички образци на руските свине пък са били открити метаболити на фуразолидон, който обикновено се приема за лечение на заболявания в областта на чревния тракт, пикочнополовата система и кожни заболявания.За него е противопоказно е да се приема  при шофиране.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.