1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Очаквайте в АГРОФОРУМ: Полева демонстрация край село Млада Гвардия с канадски трактори и руски зърнокомбайни

Очаквайте в АГРОФОРУМ: Полева демонстрация край село Млада Гвардия с канадски трактори и руски зърнокомбайни

И още: Опитни полета с високомаслени и високоолеинови турски слънчогледови хибриди

Тази седмица АГРОФОРУМ започва в Истанбул – в седмата по височина сграда в Европа. В красивия небостъргач се събраха над 150 гости – земеделски производители, представители на дистрибуторски фирми и екипа на френска семенарска компания, за да отпразнуват 5-тата годишнина от създаването на представителството й в България. Сърдечни пожелания, връчване на награди и томбола – това бяха част от запомнящите се моменти на празника, а гала вечерята на кораб разкри прелестите на Истанбул и Босфора.

Трактори, произвеждани в Канада, и зърнокомбайни – в Русия – това бяха участниците в полева демонстрация, която се проведе край село Млада Гвардия. Тези машини ще бъдат сред акцентите и на предстоящото агроизложение в Стара Загора.

Преработвателните предприятия предпочитат да изкупуват слънчоглед с високо съдържание на масло и на олеинова киселина. Именно затова такива хибриди стават все по-търсени от зърнопроизводителите у нас. Как турска генетика при маслодайната култура прави родните земеделци конкурентоспособни?

В края на лятото е време да планираме есенната си кампания и да се запознаем с новостите в растителнозащитните технологии. В Арбанаси земеделски производители от региона присъстваха на семинар, за да научат какви есенни грижи трябва да положат за успешното отглеждане на рапица и житни култури.

Предстоящото агроизложение в Стара Загора ще акцентира на машини, подходящи за есенната кампания. Посетителите ще видят нови и утвърдени модели на телескопични товарачи, с които да постигнат още по-висока производителност и маневреност.

Фарм Прогрес Шоу, най-мащабната демонстрационна платформа в Югоизточна Европа, събра в Румъния над 2000 земеделски производители. Мащабната инициатива представи последните достижения на семенарската индустрия при царевицата и иновативни технологии за повишаване добивите.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 29.08.-05.09.2015г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.