1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Българска компания създаде първия в света вегански пробиотик

Българска компания създаде първия в света вегански пробиотик

Продуктът не съдържа алергени, консерванти и ГМО

Българска компания създаде първия в света вегански пробиотик, който унищожава патогенни бактерии, лекувани само със силни антибиотици, съобщава Dir.bg.

Това пише най-престижният американски вестник "Wall Street Journal", който публикува ексклузивна статия за пробиотик, създаден от българска компания.

Пробиотикът бе наречен "поразителен" от харвардския професор микробиолог Андрю Ондердонк, заради способността му да унищожава болестотворни бактерии като Ешерихия коли, Хеликобактер пилори и Листерия. Това са патогенни бактерии, чието лечение обикновено е само със силни антибиотици.

Статията представя българския продукт, покорил Манхатън, като вегански пробиотик под формата на капсули и таблетки, и като биодобавка към пресни фрешове.

Иновативният пробиотик - най-новият щам LactobacillusbulgaricusGLB44, е създаден от екип български специалисти и патентован на американския пазар. Той е уникален с това, че е изцяло растителен пробиотик, извлечен от българско кокиче и култивиран в биосок от моркови.

Продуктът не съдържа алергени, консерванти и ГМО.

Пробиотикът е пример как едно българско богатство - бактерията за кисело мляко, може да бъде преобразено в световно успешен продукт, когато български учени и български фирми работят заедно ръка за ръка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.