1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Очаквайте в АГРОФОРУМ: Зърнопроизводителят Иван Вълчев жъне високи добиви от слънчогледа

Очаквайте в АГРОФОРУМ: Зърнопроизводителят Иван Вълчев жъне високи добиви от слънчогледа

И още: Земеделската кооперация в гр. Цар Калоян разчита на 5 японски трактора

Добри новини за земеделските производители у нас. От 7 до 12 септември се отваря извънреден прием по мярка 121 „Модернизиране на земеделските стопанства“ от старата ПРСР с ресурс 50 млн. евро. Средствата ще бъдат отпускани само за земеделска техника. Максималният размер на всеки проект за този прием е 500 хил. евро. Срокът за подаване на заявленията за кандидатстване е кратък, защото България трябва да приключи с разплащането на средствата по старата ПРСР до края на 2015 г. Одобрените проекти ще трябва да бъдат приключени до началото на месец ноември.

И сега след тази новина, се отправяме към Германия, където под мотото „200% червено“ се проведе мащабна демонстрация. Тя показа последните новости при тракторите, зърнокомбайните, почвообработващата и сеитбената техника.

Новата генетика все по-настойчиво навлиза при производството на слънчоглед. С какво се отличава тя и ще промени ли вижданията на земеделските производители при отглеждането на маслодайната култура. Ето какво мисли за нея зърнопроизводителят от Южна България Иван Вълчев.

Предстои обеззаразяване на семената от пшеница и ечемик. В същото време след сеитбата на рапицата трябва да се предприемат няколко важни мероприятия за опазването й.

Започна сеитбата на рапицата за земеделската кооперация в град Цар Калоян. За бързото и икономично изпълнение на това основно мероприятие в кооперацията разчитат на японските технологии при тракторите.

Фарм Прогрес Шоу, най-мащабната демонстрационна платформа в Югоизточна Европа, събра в Румъния над 2000 земеделски производители. В миналото предаване ви показахме най-новите технологии за увеличаване на добивите от царевица, а в това предаване ще видим кои са те при рапицата.

И румънските фермери, както българските, разчитат на иновативна растителна защита в своето производство. Да видим как надеждно опазват царевицата и рапицата.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 05.09.-12.09.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.