1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Първата победителка в конкурса „Мис Родопи“ – посланик на българското кисело мляко в Китай

Първата победителка в конкурса „Мис Родопи“ – посланик на българското кисело мляко в Китай

Звездното шоу приключи с красиви фойерверки над село Момчиловци

Носителката на титлата „Мис Родопи“ 2015 ще посети Китай в рамките на Програма за популяризиране на българското кисело мляко.

12 септември 2015 г., Момчиловци. Вчера вечерта в родопското село Момчиловци бе избрана победителка в националния конкурс за красота „Мис Родопи“ 2015, част от първото издание на Фестивала на киселото мляко. Сред пленителните претендентки се открои Николая Никова от село Момчиловци на 20 години, която ще бъде новото рекламно лице на кисело мляко „Момчиловци“, произвеждано от китайската компания, главен организатор на събитието. Представители на бизнес организацията разпознават село Момчиловци като значима туристическа дестинация за китайския пазар и от 2008 г. са постигнали успешно партньорство с кметството на село Момчиловци по проекта за популяризиране на страната ни, родопския регион и киселото мляко като извор на дълголетие.

„Всеки проект и инвестиция от Китай у нас са важни за България. Търговско- икономическите отношения между страните ни са приоритет, а Китай е наш стратегически партньор в Азия“, заяви президентът Росен Плевнелиев по време на среща с ръководството на компанията, която се проведе в Пловдив по-рано тази седмица.

Победителката в конкурса „Мис Родопи“ заедно с подгласничките й ще посетят Китай в рамките на Програма за популяризиране на българското кисело мляко и неговите уникални свойства.

Николая Никова се отличи с невероятния си талант да свири на гайда – младата дама е солист на 100-те каба гайди. Кандидат-миските дефилираха със спортно-елегантни облекла и вечерни рокли.

Звездното шоу приключи с красиви фойерверки над село Момчиловци. Истинските любители на киселото мляко и сиренето обаче имат още два дни възможност да се насладят на изложението на местните производители и красивата фолклорна музика.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.