четвъртък, 23 Май 2019, 16:47
Агрофорум Агромаркет АгроКомпас Мобилна версия
29 Сеп 2015 11:33 | Новини

ПРСР е основният инструмент за инвестиции в земеделието, но не е единственият

Това заяви зам.-министър Васил Грудев по време на конференция „Предизвикателства за развитие на сектор „Земеделие“ през новия програмен период

ПРСР е основният инструмент за инвестиции в земеделието, но не е единственият
Снимка: АГРО.БГ
Оцени статията
|

Програмата за развитие на селските райони е основният инструмент за инвестиции в земеделието, но не е единственият. Това заяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на конференция „Предизвикателства за развитие на сектор „Земеделие“ през новия програмен период. Той допълни, че основният финансов ресурс, който ще влезе в сектора е по линия на директните плащания на площ,  а като допълнителна възможност ще бъдат средствата по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020.

Заместник-министърът поясни, че интересът за инвестиране в земеделието надвишава многократно възможностите, които страната ни има като финансови средства чрез ПРСР. „Сектор „Земеделие“ се превърна в една доста атрактивна ниша за инвестиране, която трябва да бъде стимулирана и използвана разумно. Трябва обаче да се пазим от възможностите за спекулативно надуване на инвестиционни балони в отделни отрасли и да бъдем много внимателни в използването на европейските средства“, подчерта Васил Грудев.

Източник:
 • AGRO.BG
 •  
   
   

  ДОБАВИ КОМЕНТАР


  Последни интервюта

  всички

  Актуални статии

  всички
  agro
  agro
  eXTReMe Tracker