1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Фестивал на кестена в Природен Парк Беласица

Фестивал на кестена в Природен Парк Беласица

Кестените са уникалното зелено богатство на планината

Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите организира за четвърта поредна година Фестивал на кестена. Събитието ще се проведе на 10.10.2015 г. (събота) на площада пред читалище „Яне Сандански“ в село Коларово, община Петрич с начален час 16:00.

Кестените са символ на Природен парк „Беласица“. Те са уникалното зелено богатство на планината. С фестивала в тяхна чест местните хора им отдават специално внимание, а гостите и туристите предпочели да  посетят празника ще имат възможност да опознаят  природното богатство, културата и бита на хората в района на парка. Възпроизвеждането на обичаи и традиции от района на планина Беласица са само част от Фестивала на кестена.  Освен традиционните варени или печени кестени ще има приготвени  и най-различни кулинарни вкусотии от този плод. Децата ще се забавляват в работилничката кът „Сръчко“, където по забавен начин ще научат много неща за природният парк.

Всяка есен в селата Беласица, Коларово, Самуилово, Камена, Яворница, Ключ, Скрът и Габрене започва подготовка за представянето на своя уникална шатра и фолклорна програма. Хората от населените места в Подгорието с вълнение очакват своя Фестивал на кестена.

Проявата се организира от Дирекция на Природен парк „Беласица“ към Изпълнителна агенция по горите съвместно с Българска Фондация Биоразнообразие и община Петрич.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.