1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. В АГРОФОРУМ очаквайте: Четири италиански трактора в едно невероятно приключение в Австралия

В АГРОФОРУМ очаквайте: Четири италиански трактора в едно невероятно приключение в Австралия

И още: Японска компания за производство на трактори отвори първия си завод в Европа

В Северна Франция отвори врати нов завод за производство на трактори до 170 к.с. Инвестицията е на японска компания, която има амбициите да завладее европейския пазар. Вижте някои интересни моменти от тази историческа за индустрията стъпка.

Нов продукт за българското земеделие, който няма аналог у нас. Това е антиизпарител, който предотвратява прекомерната загуба на вода в растенията. Какъв е механизмът му на действие – наш екип се срещна със земеделския производител Иван Иванов, който вече се е убедил в предимствата му.

Четири италиански трактора се включиха в едно невероятно приключение в Австралия. Експедицията, която ще бъде широко медийно отразена, ще покаже как технологичното съвършенство се превръща в средство за опазване на околната среда и подкрепя природните ресурси на планетата.

Модерен, атрактивен и мощен – трактор от най-ново поколение машини, предназначен за безапелационно покоряване на полето. Той събра погледите на земеделски производители край село Карагеоргиево, община Айтос.

Нови френски хибриди царевица и слънчоглед са гъвкави и адаптивни. Това не е самоцел на селекционерите, а амбиция, продиктувана от климатичните промени. На тази генетика се доверява земеделският производител Недялко Славов, обработващ земи в Добруджа.

Почвообработващи машини, специално конструирани за работа в тежки почвени условия и здрави и прецизни пръскачки – това ще ви покажем тази седмица в АГРОФОРУМ.

Защо проблемът с нивомерите остава нерешен и какви са причините за това. Ето коментарът на един фермер.

И преди да се разделим, ще ви срещнем с най-силния земеделец в България.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 10.10.-17.10.2015г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.