1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: Старт на пролетна кампания 2016

Гледайте в АГРОФОРУМ: Старт на пролетна кампания 2016

И още: Производител от Добруджа с патент за соларна сушилня, която използва при производството на билки

Най-силната браншова организация – Националната асоциация на зърнопроизводителите, ще открие в края на ноември традиционния си семинар – тази година под мотото „Обединени и успешни“. Форумът е едно от най-авторитетните събития в агросектора.

С тържествена вечер беше даден старт на пролетна кампания 2016. Нови френски хибриди при ключови за страната ни култури ще са сред хитовите предложения за предстоящия селскостопански сезон. Те бяха презентирани пред водещи дистрибутори на специална церемония.

Най-сетне и нашите ресторантьори осъзнаха, че директната връзка с фермерите може да им носи само дивиденти – свежи продукти с гарантирано качество, бърза доставка и не на последно място – по-изгодни цени. Има ли бъдеще този модел на партньорство и в България?
Присъстваме на жътва на силажна царевица край град Баня. Културата е отгледана с капково напояване, а земеделският производител е заложил иновативен хибрид, специално разработен за млекодайни животни.

Знаете ли какво е крокмач? А опитвали ли сте месо от Източнобалканска свиня или пък толумско сирене? Познат ли ви е вкусът на истинска боза от биоръж? Дори да ви звучат екзотично, това са традиционни български храни, които все още могат да бъдат открити в някои региони на страната. Повече за тях ще разкажат производителите им.

Производител от добричкото село Орлова могила е изобретил и патентовал соларна сушилня, която внедрява в производството на екологично чисти билки. Съоръжението работи вече една година. Имат ли място ароматните и лечебни растения в Добруджа и как с помощта на сушилнята се запазват качествата им?

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.