1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. НАП публикува указания към земеделците

НАП публикува указания към земеделците

Данните се подават еднократно

Националната агенция по приходите публикува указания към земеделските стопани как да подават данни за съдовете или съоръженията за течни горива, с които разполагат. Информацията се подава, независимо дали те се използват за съхранение или зареждане с течни горива за собствени нужди.

Това задължение е в сила от 30 октомври, съгласно станалата популярна Наредба № N-18. Всички регистрирани като земеделски производители, трябва да подадат повторно данни в Национална агенция за приходите за наличните съдове за съхранение и зареждане с течни горива за собствени нужди. Данните се подават еднократно, независимо, че преди този срок може да са били вече подадени, а крайният срок за новото задължение е до 30 ноември 2015 г., включително.

Подаването им се извършва чрез електронна услуга на интернет-страницата на НАП. Ако описания ред и начин на изпращане на цялата информация не бъдат спазуни, данните не се считат за подадени към НАП. Ако задълженият земеделски производител установи грешки в подадената информация, той може да я коригира, като данъчните приемат за актуални последните подадени данни.

Автор: Ангел Трайков

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.