1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. РДГ-Ловеч залови румънски граждани, извършващи незаконна сеч

РДГ-Ловеч залови румънски граждани, извършващи незаконна сеч

Oбразувано бързо досъдебно производство от Районна прокуратура гр. Никопол

Горски служители от Регионална дирекция по горите – Ловеч и Държавно горско стопанско - Никопол заловиха две лица от румънски произход  при незаконна сеч.  Нарушението е констатирано вчера при рутинна проверка в горските територии на остров Средняк на река Дунав. От българска страна до острова се достига с лодка, но от румънска страна е изградена сухопътна връзка,  по която се преминава с  каруци, извършва се незаконна сеч и се транспортира дървесина към Република Румъния, като доставки за частни фирми, преработващи дървесина. 

Докато извършват обход на терена проверяващите забелязват три конски каруци, с впрегнати по два коня и шест лица от румънски произход, които извършват незаконна сеч. Горските служители успяват да заловят двама от нарушителите, а другите четирима избягват.

Задържани един бензиномоторен трион, а каруците и конете са предадени на съхранение на румънските гранични власти. Със съдействието на полицаите от МВР – гр. Никопол срещу двете виновни лица е образувано бързо досъдебно производство от Районна прокуратура гр. Никопол.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.