1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Ученици от Хасково се учат как отпадъците могат да се превърнат в ресурси

Ученици от Хасково се учат как отпадъците могат да се превърнат в ресурси

Снимка:

В следващите дни от Европейската седмица за намаляване на отпадъците предстоят още инициативи

РИОСВ – Хасково се включи в седмото издание на Европейската седмица за намаляване на отпадъците с поредица от инициативи, насочени към учениците в града. На 24 ноември се проведе открит урок с ученици от Обединени ученически общежития (ОУО) в Хасково. Пред младите природолюбители бе представена тематична презентация, продължила като беседа как всеки жител на планетата може със собствените си действия да допринесе за  намаляване на отпадъците. Гостите се запознаха с мерките, взимани от РИОСВ – Хасково за спазване на законодателството по  управлението на отпадъците. Учениците получиха рециклирани химикалки и еко материали.

Възпитаниците на ОУО в Хасково са редовни посетители на Информационно-образователния център в екоинспекцията и участници в регионални конкурси, изложби и съвместни екологични инициативи. През последните години за техния зелен и поддържан двор бяха отличени с наградата на МОСВ за „Най-добро ландшафтно оформление“ и с две регионални награди на РИОСВ –  Хасково за „Най-зелен двор“ и „Най-подреден двор“. 

В следващите дни от Европейската седмица за намаляване на отпадъците предстоят акции за разделно сметосъбиране, ателиета за изработване на сувенири от пластмасови отпадъци, изложба и открити уроци, в които ще участват децата от СОУ „Васил Левски” в Димитровград, ОУ „Св. Иван Рилски” и ОУ „Шандор Петьофи” в областния град. Инициативите ще повишат информираността за правилното управление на отпадъците и превръщането им в ресурси.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.