1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Одобрена е българската позиция за участие в 21-ата Конференция по климата в Париж

Одобрена е българската позиция за участие в 21-ата Конференция по климата в Париж

Форумът ще се проведе от 30 ноември до 11 декември

Правителството одобри позицията и състава на българската делегация за участие в 21-ата Конференция по изменение на климата и 11-ата Среща на страните по Протокола от Киото. Делегацията ще бъде ръководена от президента на България Росен Плевнелиев.

На форума, който ще се проведе от 30 ноември до 11 декември в Париж, се очаква да бъде прието ново, глобално споразумение по изменение на климата и да се разрешат спорните въпроси по постигането на по-голяма ангажираност на страните с намаляването на емисиите парникови газове до 2020 г. Предстоящите преговори са решаващи за бъдещето на международната политика в областта на климатичните промени.

След откриването на Конференцията държавните глави и представителите на страните по Конвенцията ще представят позициите си, с които трябва да се даде тласък на преговорите за нов правен инструмент в борбата с климатичните промени и адаптацията към тях. Българската делегация ще представи позициите и вижданията на страната по множество въпроси и приоритетни теми, свързани с финансирането и развитието на високите технологии и изграждането на капацитет за постигане на устойчиво развитие в контекста на климатичните промени и адаптацията към тях.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.