1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министерство на околната среда и водите подкрепя националния ученически конкурс „Посланици на здравето”

Министерство на околната среда и водите подкрепя националния ученически конкурс „Посланици на здравето”

Експертна комисия ще извърши класирането на участниците до 25 май 2016 г., след което ще бъдат публикувани резултатите

Инициативата се организира от здравното министерство като част от Националната програма за превенция на хроничните незаразни болести. Нейни партньори са Министерството на околната среда и водите (МОСВ), Министерството на образованието и науката (МОН), Министерството на културата (МК), Министерството на младежта и спорта (ММС и Представителството на Европейската комисия в България (ПЕКБ). Надпреварата е продължение на вече традиционния конкурс “Проектът на нашия клас за живот без тютюн”.

Националният конкурс се провежда в периода 16 ноември - 1 юни 2016 г. и протича в две фази. Първата включва периода 16 ноември - 15 декември, когато участниците трябва да изготвят и да изпратят в здравното министерство своите проекти за превенция на хронични незаразни болести. Втората фаза ще протече от 20 декември до 30 април, когато ще започне реализацията на проектите и тяхното отчитане.

Всеки кандидат задължително трябва да участва и в двата етапа на конкурса. Експертна комисия ще извърши класирането на участниците до 25 май 2016 г., след което ще бъдат публикувани резултатите. Официалното награждаване на победителите ще се проведе през юни идната година. Предвидени са общо тринадесет предметни награди, по три във всяка възрастова категория, три поощрения и един специален приз.

Регламента, изискванията за кандидатстване и участие, изискванията към съдържанието на проектите, критериите за оценка и етапите на оценяване  в конкурса са публикувани ТУК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.