1. Начало
  2. Новини
  3. Горско стопанство
  4. Десислава Танева: Освобождаваме над 20 ръководители в различни горски стопанства

Десислава Танева: Освобождаваме над 20 ръководители в различни горски стопанства

През цялата 2015 година наказаните служители, включително освободените от системата са над 300 души

„В следствие на различни проверки и събития, които се случиха в последното тримесечие, Министерство на земеделието и храните е взело решение да бъдат освободени малко над 20 ръководители в различни горски стопанства". Това заяви министър Десислава Танева в интервю за Bloomberg, пише vevesti.bg.

По думите й, през цялата 2015 година наказаните служители, включително освободените от системата са над 300 души. „Това не е хвалба, но е част от една много трудна битка за това как да се управлява системата в обществен интерес и ние сме непоколебими като политическа воля за това. Всеки трябва да знае, че има отговорността, търси му се резултат, но в момента, в който наистина има съответни доказателства за работа в частни интереси и частни ползи, той няма как в този мандат да управлява този сектор”, посочи министър Танева.

„Това със сигурност не е първата смяна на ръководни кадри в различните стопанства. Такава имаше и в началото на 2015-та и в средата й. Не водя статистика, но важното е процесът за търсене на добрите кадри, на кадрите с морал, които работят в обществен интерес, да е постоянен. Да се обучават и да им се възлага управлението”, заяви министър Танева.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.