1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Руски фирми искат да инвестират в земеделието ни

Руски фирми искат да инвестират в земеделието ни

Над 200 български фирми в областта на хранителната промишленост се интересуват от износ към Русия

Около 300 руски фирми в областта на селско стопанство са проявили интерес да инвестират в българското земеделие. Те предлагат производството на български земеделски продукти да бъде изнесено на територията на Руската федерация.

Това заяви Мариета Захариева, изпълнителен директор на Агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия към Министерството на икономиката, цитирана от телевизия Агро ТВ. Идеята за това сътрудничество се ражда след среща на междуправителствената комисия на България и Русия.

От България има над 200 малки и средни фирми в областта на хранителната промишленост, които се интересуват от износ към Русия. Функцията на Изпълнителната агенция за насърчаване на малкия и средния бизнес е преди всичко координационна, уточни  изпълнителния директор на агенцията Мариета Захариева.

Предвижда се още през 2018 година в Експо центъра на Москва да се организира българска национална изложба, на която да бъдат показани български стоки, храни, технологии, възможностите за туризъм в България, като и да бъдат представени на руските инвеститори   малки и средни български фирми.  Проявата ще бъде съпроведена с бизнес форум.

Автор: Светослав Пенчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.