1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. DLG и иранското министерство на земеделието се споразумяха за сътрудничество

DLG и иранското министерство на земеделието се споразумяха за сътрудничество

Делегация от германското федерално министерство на земеделието ще посети Иран през април

DLG (Германското земеделско дружество) и Министерството на земеделието на Иран са постигнали споразумение, че ще си сътрудничат в развитието на иранското земеделие.

Президентът на DLG Карл-Албрехт Бартмер, управляващият директор на DLG д-р Райнхард Грандке и иранският заместник министър на земеделието Абдул Мехди Бакшандех са подписали споразумението по време на Международната Зелена седмица в Берлин. Споразумението предполага по-тясно сътрудничество между двете страни. Значението на споразумението се подчертава от факта, че иранският министър на земеделието Махмуд Хойджати, иранският посланик в Германия д-р Али Мажеди и германският федерален министър на земеделието и храните Кристиан Шмид също са присъствали на подписването. "Вярвам, че с помощта на нашето ноу-хау не само в областта на търговските панаири и  изложби, но и по отношение на машините и тестването на храни, както и в обучението на земеделските производители, ние сме в състояние да допринесем за развитието на селското стопанство на Иран, "казва президентът на DLG Карл-Албрехт Бартмер.

Делегация от германското федерално министерство на земеделието ще посети Иран през април. На дневен ред, наред с други неща, ще бъде участието на 12-ия годишен Agrotech-Agropars Международен панаир за земеделски технологии, специализирани култури, торове и пестициди, семена и съоръжения за напояване. Съорганизатор на изложението за първи път тази година е DLG International. Изложението се провежда в Международния изложбен център на Фарс, в Шираз, столицата на иранската провинция Фарс, от 26 до 29 април 2016 г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.