1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Африка притежава голям потенциал на пазара за земеделски машини

Африка притежава голям потенциал на пазара за земеделски машини

Това показва проучване сред 171 производители на оборудване за селското стопанство

Африка притежава голям потенциал на пазара за селскостопански машини. Това показва скорошно проучване сред 171 производители на оборудване за селското стопанство. Проучването е осъществено от Agrievolution Alliance - глобална мрежа, представляваща производителите на селскостопанска техника, по инициатива на Европейската асоциация на производителите CEMA и Световната банка.

Според проучването, 43% от производителите вярват, че днес африканският континент е "много важен" или "абсолютно необходим" за бизнеса на компанията им.

С поглед към перспективите за продажби на селскостопански машини през следващите 5 до 15 години, трима от всеки четирима анкетирани (73.6%) вярват, че африканският пазар има „голям“ или дори "много голям" пазарен потенциал.

Независимо от положителната перспектива, производителите на селскостопанска техника продължават да се сблъскват с редица сериозни структурни предизвикателства при бизнеса си в Африка.

На въпроса за най-важните фактори, които трябва да се подобрят, за да се разгърне бъдещата инвестиционна активност и за насърчаване на успешната механизация и развитие на ефективна дистрибуторска мрежа в африканските страни, производителите подчертават необходимостта от:

  • по-надеждна политическа и регулаторна рамка;
  • функционираща банкова система, за да се подобри достъпът до финансиране;
  • по-голям брой технологични центрове и демонстрационни ферми за насърчаване на обучението и развитието на уменията на фермерите, работещи с машините.

Повече от половината от анкетираните вярват, че публично-частните партньорства са ключът към справяне с тези предизвикателства. Те разглеждат партньорствата като "много важен" или "абсолютно необходим  инструмент“ в стремежа да се развива устойчива механизация в Африка.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.