1. Начало
  2. Новини
  3. Пазари
  4. Осем български фирми ще изнасят продукти за Китай

Осем български фирми ще изнасят продукти за Китай

Представители на бизнеса ще имат възможност да изнасят продукти като тестени изделия, вино, минерална вода и козметика

Осем български фирми ще изнасят продукти за Китай след като днес сключиха договори за износ с представителя на свободните търговски зони в Народна Република Китай г-н Дейвид Джао в сградата на Центъра за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от Централна и Източна Европа.

Представители на бизнеса ще имат възможност да изнасят продукти като тестени изделия, вино, минерална вода и козметика. „Високо оценявам подкрепата на българското правителство в лицето на министъра на земеделието и храните  Десислава Танева и партньорите ни от Центъра. България е известна в Китай с  добрите козметични продукти и вкусната си храна“, заяви Дейвид Джао.

„Надявам се, че поставяме началото на успешно сътрудничество в областта на търговията на селскостопански и други продукти.  Центърът за насърчаване на сътрудничеството в областта на селското стопанство между Китай и страните от ЦИЕ ще продължава да оказва съдействие за успеха на всички български производители на китайския пазар“, заяви след подписването на договорите на Васил Гелев, директор на Центъра.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.