1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. ВАС спря Наредба по жалба на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители

ВАС спря Наредба по жалба на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители

Съдебното решение е окончателно и чрез него се защитават интересите на над 1300 стопанства

Върховният административен съд спря действието на измененията към Наредба 11 за прилагането на мярка 214 „Агроекологични плащания“ по жалба на Асоциацията на агроекологичните земеделски производители. Съдебното решение е окончателно и чрез него се защитават интересите на над 1300 стопанства, които изпълняват пет годишен план за сеитбооборот и 90 % от които са с одобрени проекти през 2012 и 2013 г., пише blitz.bg

Измененията към Наредба 11 бяха инициирани от зам.-министър Васил Грудев и според редица специалисти, земеделски асоциации и стопани целта им е била да пренасочат средствата за екологично българско земеделие към кръгове от фирми около висши чиновници в МЗХ.

Асоциацията на агроеколозите пусна жалба до ВАС за спиране на Наредбата и ВАС излезе с решение, с което стопира действията на заместник – министъра на земеделието Васил Грудев.

От ААЗП са получили уверение от представители на ЕК, че заради скандалната наредба страната ни може да загуби 260 милиона евро финансиране за селските райони .

Земеделските производители продължават да настояват за оставката на зам.-министър Грудев.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.