1. Начало
  2. Новини
  3. Наука и образование
  4. Ден на плодородието се проведе в Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич

Ден на плодородието се проведе в Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич

Всички гости разгледаха изложбата „Традиции и обичаи“

Ден на плодородието се проведе в Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич. С това се постави финал на едноседмичните празненства, наречени „Празници на младия фермер“.

Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич празнува вече цяла седмица. Всеки от делничните дни е бил посветен на даден отрасъл от земеделието - ден на пчеларя, ден на земеделската техника, ден на агроекологията, ден на животновъда. Днешният празник на плодородието се провежда за трета поредна година и поставя финал на седмичните мероприятия. Част от проявите имаха състезателен характер – състезание с мотофреза в овощна градина и засаждане на разсад от домати.

Всички гости разгледаха изложбата „Традиции и обичаи“, която пресъздаваше атмосферата на пролетните празници. Кулинарната надпревара включваше богато разнообразие от типични за региона на Добруджа ястия, които бяха оценявани от жури.

27 ученици завършват тази година образованието си в аграрната гимназия. Общо 190 са възпитаниците на учебното заведение, които се обучават в специалностите механизация на селското стопанство, фермерство, агроекология и производител на селскостопанска продукция.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.