1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Удължено е бедственото положение в Хайредин и Мизия

Удължено е бедственото положение в Хайредин и Мизия

Към момента няма данни за опасност за населението

Областният управител на Враца Малина Николова удължи срока на бедствено положение в oбщините Хайредин и Мизия, считано от 21.00 часа на 07 май 2016 г. до 21.00 часа на 19 май. Към момента все пак няма данни за опасност за населението, съобщава "Фокус", цитирани от trud.bg.

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и заместник-министърът на земеделието и храните Георги Костов инспектираха на място превантивните дейности, предприети в района на язовирите "Рогозен - 1" и "Бързина" и коритото на р. Скът при Мизия.

Според Румяна Бъчварова неспазването на издадени предписания от държавни институции е увеличило риска за ситуацията, в която се намира язовир "Рогозен - 1".

Припомняме, че повече от 10 семейства във врачанското село Бързина бяха евакуирани, след като преливникът на язовир „Рогозен-1“ беше почти напълно разрушен от придошлата вода.

За трети път язовир „Рогозен-1“ се превръща в реална опасност за жителите на селото. За населението на селата Бързина, Ботево и Сираково остава надеждата властите да се справят напълно със ситуацията и да не се повтори трагедията от 2014 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.