1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. Министър Василева покани митрополит Антоний да се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

Министър Василева покани митрополит Антоний да се включи в кампанията „Да изчистим България заедно“

Тази година инициативата ще е проведе 4 юни

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева  се срещна с  Негово Високопреосвещенство Антоний, митрополит за Западна и Средна Европа, който за Световния ден на климата излезе с призив към миряните да опазват околната среда.

 „Трябва да се работи върху укрепване на екологичното съзнание. Благодарна съм, че Българската православна църква във Ваше лице се ангажира с тези послания“, каза министър Василева. Тя разказа на митрополита за инициативите, които МОСВ провежда за екологичното образование на децата.

„Трябва да възпитаваме младите хора да опазват природата, тя е дар от Бога. Опазването й е начин на живот. Защото Творението е  поверено на Човека, за да го съхрани, а не да го унищожава“, каза  Антоний.

Митрополитът прие поканата на министъра да се включи в кампанията на bТВ „Да изчистим България заедно“, в която МОСВ е основен партньор. Тази година тя ще е на 4 юни.

Министър Василева подари на владиката Червената книга на България. Антоний от своя страна я дари с копие на иконата на Св. Богородица Йерусалимска.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.