1. Начало
  2. Новини
  3. Околна среда
  4. „Яко е да си еко“ взриви салона на театър „Сълза и смях“

„Яко е да си еко“ взриви салона на театър „Сълза и смях“

Близо 500 деца от няколко столични училища изпълниха салона

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, зам.-кметът на столицата Дончо Барбалов и главният директор на Главна дирекция „Оперативна програма „Околна среда“ в МОСВ Яна Георгиева наградиха тримата победители от София и Софийска област, участвали в „Зелената олимпиада“. Еко надпреварата, организирана за четвърти път от образователния портал Академика БГ, тази година е част от образователно-информационната кампания „Яко е да си еко“ на Министерството на околната среда и водите. Близо 500 деца от няколко столични училища изпълниха салона на театър „Сълза и смях“. Учениците реагираха емоционално на всяка реплика от спектакъла „Яко е да си еко“ с актьорите Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека.

В „Зелената олимпиада“ тази година участваха рекорден брой ученици – близо 7000, посочи министър Василева и специално благодари за съпричастието и грижата към околната среда на младите екопомощници в залата. „Вие осъзнавате важността от опазването на нашата природа. Нека заедно продължим да правим училищата и градовете, в които живеем все по-красиви, зелени и чисти“, каза министър Василева и благодари на партньорите – родители, учители и директори. „Надявам се да ни помогнете и на 4 юни, когато заедно ще изчистим България“, добави министърът. 

Тримата отличени участници в „Зелената олимпиада“ от София са първокласничката Екатерина Колева от 18 СОУ „Уилям Гладстон“, която получи  МРЗ-плеър, смартфон е наградата на шестокласничката Радина Зашева от 54 СОУ „Иван Рилски“, а с таблет бе отличена Зорница Захариева, ученичка в ІХ клас на 1 СОУ „Пенчо Славейков“, преборила се в жестоката конкуренция в горния курс.

Предстои да бъдат отличени за участие в „Зелената олимпиада“ учениците от Велико Търново – на 3 юни, Враца – 9 юни, в Бургас  – на 13 юни и Варна –  на 14 юни. Спектакълът с двамата любими на децата актьори Зуека и Рачков е награда за всички участници в еконадпреварата от градовете с отличниците.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.