1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Фермерите, които залагат на месодайно говедовъдство у нас, разполагат с нова информационна система

Фермерите, които залагат на месодайно говедовъдство у нас, разполагат с нова информационна система

Софтуерът е разработен от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда

Фермерите, които залагат на месодайно говедовъдство у нас, разполагат с нова информационна система, която подпомага развитието на сектора. Софтуерът беше разработен от Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България в сътрудничество с партньори от Германия.

Всеки от фермерите ще има достъп до потребителския модул на новоизградената система за родословна и развойна информация. Сега се въвеждат данните за родословието, предстои те да бъдат обработени от селекционерите на Асоциацията, ще се следи прираста, ще се търсят най-подходящите разплодни животни.

Софтуерът е разработен от немския специалист д-р Йоханес Кюнекен, който от няколко дни отново е в офисите на Асоциацията в Сливен.
Модулът с тръжна информация е следващата стъпка в развитието на системата, всеки от членовете на организацията ще разчита и на обратна връзка по всички теми, свързани с развитието на месодайното направление.

Добра селекция, модерна развъдна дейност и по-големи търговски възможности. Това са целите на Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България. Тя обединява днес 114 ферми с над 10 хиляди животни в страната.

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.