1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Танева представи в Ямбол разпределението на общия бюджет на новата ПРСР

Министър Танева представи в Ямбол разпределението на общия бюджет на новата ПРСР

Повече от 200 предприемачи взеха участие в дискусията по време на Международния икономически форум в Ямбол

Възможностите за бизнеса, които предлага в новия прогамен период Програмата за разитие на селските райони. Това бе основна тема на дискусията по време на Международния икономически форум в Ямбол.

Повече от 200 преприемачи от региона, представители на държавни и регионални институции, кметове на общини, експерти от представителството на Европейската комисия у нас и от Световната банка участват във форума, посветен и на Празника на Ямбол. Във фокуса бяха възможностите, които се откриват пред бизнеса с Програмата за развитие на селските райони, това беше темата на презентацията на министъра на земеделието и храните Десислава Танева.

В рамките на форума министър Танева представи разпределението на общия бюджет на програмата и приоритетните мерки за инвестиции в земеделски стопанства, в преработка и маркетинг на селскостопански продукти, за агроекология и климат. „Надяваме се, че този бюджет, макар според първоначалните анализи да е недостатъчен за интереса към него, ще бъде управляван по най-добрия начин, при най-добри условия, така че да се подкрепят наистина в стратегически план предприятия, бизнес-оператори и земеделски производители,  които могат да бъдат пазарно устойчиви и ефективни на пазара.“, каза пред присъстващите Десислава Танева.

Политики за насърчаване на малките и средните предприятия, проблеми, свързани с външно-търговския режим, възможности за реализация на бизнес инициативи в региона са останалите теми на дискусията на международния икономически форум в Ямбол.

Подробности очаквайте в новините на телевизия Агро ТВ.

Автор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.