1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Monsanto и Sumitomo Chemical започват сътрудничество в разработки за защита на културите със следващо поколение PPO технологии

Monsanto и Sumitomo Chemical започват сътрудничество в разработки за защита на културите със следващо поколение PPO технологии

Така се повишава потенциалът на системите за контрол на плевелите

"Това сътрудничество съчетава силата на Monsanto да открива и развива програмата си от световна класа за устойчиви хербициди с откритията на Sumitomo Chemical за нови продукти за растителна защита, които са изключително ефективни за устойчиво управление на плевелите."

Сейнт Луиз, Monsanto Company и Sumitomo Chemical Company, Ltd. обявиха днес ново глобално споразумение, което ще се фокусира върху разработването и осъществяването на следващо поколение решения за борба с плевелите, за да помогнат на производителите да управляват и контролират борбата с тях.

Monsanto има стабилна платформа от няколко поколения подобрени хербициди за изследователска и развойна дейност, които са предназначени да осигурят множество допълнителни начини за борба с плевелите в бъдеще. Това включва PPO-хербициди, които са в най-ранните фази на изследване и развитие и се очаква да бъдат включени в бъдещото поколение мулти-хербициди на компанията. В допълнение към съществуващото портфолио, Sumitomo Chemical е разработила ново поколение PPO химикали, което е показало по-широк контрол на радиочестотния спектър с гъвкаво приложение. Така се повишава потенциалът на системите за контрол на плевелите.

Благодарение на новото глобално споразумение, Monsanto и Sumitomo Chemical ще работят заедно за създаване на интегрирана система на зародишна плазма, биотехнологии и растителна защита, която ще представлява ново поколение решения за борба с плевелите. Като част от това, Monsanto и Sumitomo Chemical ще си сътрудничат в разработването, регистрирането и пускането на пазара на ключови PPO химически продукти на Sumitomo Chemical, включително нейното ново поколение РРО хербицид за конвенционално използване на хербициди в бъдещите системи за управление на борбата с плевелите на Monsanto, както и конвенционални приложения за някои други култури. Новото поколение PPO хербициди се очаква да бъде на разположение в търговските марки, предлагани от двете компании. Работейки паралелно, се очаква двете компании да развиват множество решения за засилена борба с плевелите, от които могат да се възползват всички основни глобални полски култури. По този начин споразумението ще събере потенциала на двете компании, включително силата на Monsanto в интегрираното тестване на полето. Хербицидът от следващо поколение вероятно ще бъде наличен в търговската мрежа в началото на следващото десетилетие, в очакване на регулаторни одобрения. Допълнителни подробности за споразумението не бяха оповестени.

"Развълнуван съм заради технологията за контрол на плевелите на Sumitomo Chemical от следващо поколение", каза Роб Фрейли, изпълнителен вицепрезидент и главен технологичен директор на Monsanto. "Това ново поколение PPO хербицид има забележително широк спектър на действие срещу тревни и широколистни плевели, което го прави отлично допълнение към платформата на Roundup Ready®. Ниският процент на използване на продукта, заедно с уникалния механизъм на действие, ефективен срещу резистентни плевели, ще бъде особено ценен при царевица, соя и памук. "

Рей Нишимото, представител на директора, старши управляващ изпълнителен директор и председател на сектор Здравеопазване & селскостопански науки в Sumitomo Chemical казва: "Това сътрудничество съчетава силата на Monsanto да открива и развива устойчиви хербициди с програмата от световна класа на Sumitomo Chemical за нови открития за защита на културите, които са много ефективни за устойчиво управление на плевелите."

Това съобщение се основава на стабилното сътрудничество между двете дружества, което те имат в продължение на много години чрез платформата за управление на културите Roundup Ready PLUS®, която предлага на фермерите най-добрите решения при хербицидите за управление на устойчиви плевели.

За Monsanto Company

Monsanto предлага широк спектър от решения, които помагат за изхранване на нарастващото световно население. Ние произвеждаме семена за плодове, зеленчуци и ключови култури - като царевица, соя и памук - които помагат на земеделските производители да имат по-добри реколти, използвайки по-ефективно водата и други важни ресурси. Ние работим за намирането на устойчиви решения за здравето на почвата, за подкрепа на земеделските производители да използват данните за подобряване на земеделските практики и опазване на природните ресурси, както и осигуряване на продукти за растителна защита, за да се сведат до минимум щетите от вредители и болести. Чрез програми и партньорства, ние си сътрудничим с фермери, изследователи, неправителствени организации, университети и други, за да помогнем за преодоляване на някои от най-големите предизвикателства в света.
За да научите повече за Monsanto, нашите ангажименти и за повече от 20,000 предани служители, моля, посетете: discover.monsanto.com и monsanto.com. Следвайте нашия бизнес на Twitter® в twitter.com/MonsantoCo, в блога на компанията, Beyond the Rows® в monsantoblog.com или се абонирайте за нашите новини Release RSS Feed.

За Sumitomo Chemical Company, Limited

Базирана в Токио, Япония, Sumitomo Chemical е една от водещите японски химически компании, предлагащи разнообразна гама от продукти в световен мащаб в областта на пластмасите, енергията и функционалните материали, IT-свързаните химикали и материали, здравни и научни решения и фармацевтични продукти. Консолидираните нетни приходи от продажби на компанията за фискалната 2015 г. са 2.1 трлн. японски йени. За допълнителна информация, посетете сайта на компанията в www.sumitomo-chem.co.jp/english/.

** Сделката може да бъде предмет на необходимите регулаторни одобрения в някои страни и може да стане ефективна само след получаване на такива одобрения.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.