1. Начало
  2. Новини
  3. Храни, Напитки, Здраве
  4. Инспектори на БАБХ са извършили над 700 проверки в детските заведения в апелативен район Варна

Инспектори на БАБХ са извършили над 700 проверки в детските заведения в апелативен район Варна

Издадени са общо 90 предписания и са съставени 10 Акта за установяване на административно нарушение

В периода от февруари - юни 2016 година представители на съответната Областна дирекция по безопасност на храните (ОДБХ Варна, ОДБХ Добрич, ОДБХ Разград, ОДБХ Силистра, ОДБХ Търговище, ОДБХ Шумен) и Областна дирекция на МВР са извършил 719 проверки в детските заведения в апелативен район Варна. Те са част от официалния контрол, който Българска агенция по безопасност на храните извършва на територията на цялата страна като компетентен държавен орган.

В резултат на проведените съвместни действия, инспекторите от отдел „Контрол на храните” при съответното ОДБХ са издали общо 90 предписания и са съставили 10 Акта за установяване на административно нарушение. Най-честите несъответствия са свързани със сградовия фонд и технологичното оборудване. При извършените повторни проверки на обектите е установено, че несъответствията са отстранени.

През 2015 година са извършени близо 9 хиляди планови проверки в детски млечни кухни, детски кухни и хранителни блокове към детски заведения на територията на страната. В следствие на инспекциите са издадени 774 предписания, съставени са 48 Акта. До отстраняване на несъответствия е била преустановена дейността на 5 обекта. Бракуваните храни са над 450 килограма.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.